ZAJĘCIA POZALEKCYJNE

„Barman-obserwuję, odkrywam, poznaję… ‘’ Zajęcia dodatkowe dla uczniów chętnych do poszerzania umiejętności zawodowych z zakresu sporządzania i dekoracji napojów bezalkoholowych. Każdy uczestnik zajęć zdobędzie wiedzę i umiejętności praktyczne z zakresu organizacji baru, miksologii, dekoracji i sztuki prezentacji napojów oraz umiejętności praktyczne w tworzeniu drinków i napojów gorących.
Zajęcia prowadzą: Barbara Mroczkowska, Andżelika Siemko, Dorota Sioma.

 

Zapraszamy chętnych uczniów na zajęcia dodatkowe, pozalekcyjne pt. KARMELOWE SŁODKOŚCI, które odbywają się w pracowniach gastronomicznych CKP w Zamościu przy ul. Piłsudskiego 65. Zajęcia prowadzone są przez: Agnieszkę Krasnopolską i Agnieszkę Kowalczyk, które nauczą uczestników zajęć jak ugotować karmel, schłodzić go, składać, przeciągać, zabarwić, następnie uformować kolorowe lizaki, cukierki i dekoracje cukiernicze. Korzystamy z fachowego sprzętu typu: promiennikowa lampa do karmelu która służy do podgrzewania i utrzymania karmelu w odpowiedniej temperaturze, maty silipatowe, palnik, miseczki silikonowe, foremki silikonowe, termometry. Zajęcia są wspaniałym początkiem przygody z karmelem, to jedyna możliwość na zdobycie takich umiejętności. Zapraszamy!!!

STRONA GŁÓWNA         CSS3MENU.COM         LINKI