NAUCZYCIELE (HGT)

BRANŻA HOTELARSKO-GASTRONOMICZNO-TURYSTYCZNEA (HGT)

CENTRUM KASZTAŁCENIA ZAWODOWEGO NR 1 W ZAMOŚCIU POSIADA WYKWALIFIKOWANĄ I DOŚWIADCZONĄ KADRĘ NAUCZYCIELI  ZAWODU KSZTAŁCĄCYCH W ZAWODACH SZKOLNICTWA BRANŻOWEGO PRZYPORZĄDKOWANYCH BRANŻY HOTELARSKO-GASTRONOMICZNO-TURYSTYCZNEJ (HGT), UWZGLĘDNIAJĄC SPECYFIKĘ UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH LUB ZAKRES, W JAKIM UMIEJĘTNOŚCI TE SĄ WYKORZYSTYWANE PODCZAS WYKONYWANIA ZADAŃ ZAWODOWYCH.

NAUCZYCIELE PROWADZĄCY ZAJĘCIA PRAKTYCZNE:

Budzyńska Teresa - nauczyciel zawodu

Krasnopolska Agnieszka - nauczyciel zawodu

Konc Renata - nauczyciel zawodu

Kornicka Joanna - nauczyciel zawodu

Surma Anna - nauczyciel zawodu

Sioma Dorota - nauczyciel zawodu

Siemko Andżelika - nauczyciel zawodu

Pieczykolan Agnieszka - nauczyciel zawodu

 

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 343404

KWALIFIKACJA WYODRĘBNIONA W ZAWODZIE

HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań

           

Nazwa zajęć praktycznych:

                       PROCESY PRODUKCJI WYROBÓW CUKIERNICZYCH

                       NADZÓR PRODUKCJI W ZAKŁADZIE PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO

                       ORGANIZACJA PROCESÓW TECHNOLOGICZNYCH

                       GOSPODARKA MAGAZYNOWA W ZAKŁADZIE CUKIERNICZYM

PROCESY PRODUKCJI WYROBÓW CUKIERNICZYCH

 

KUCHARZ 512001

KWALIFIKACJA WYODRĘBNIONA W ZAWODZIE

HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań

 

Nazwa zajęć praktycznych:

                        PRACOWNIA TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ                       

 

PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ 911205

KWALIFIKACJA WYODRĘBNIONA W ZAWODZIE

HGT.05. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi hotelarskie 

 

PRACOWNIK POMOCNICZY GASTRONOMII 941203

KWALIFIKACJA WYODRĘBNIONA W ZAWODZIE

HGT.04. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne