PRACOWNIE (HGT)
PRACOWNIE - BRANŻA HOTELARSKO-GASTRONOMICZNO-TURYSTYCZNEA (HGT)
POSIADAMY PRACOWNIE WPEŁNI WYPOSAŻONE I PRZYSTOSOWANE DO KSZTAŁCENIA W ZAWODACH SZKOLNICTWA BRANŻOWEGO PRZYPORZĄDKOWANYCH BRANŻY HOTELARSKO-GASTRONOMICZNO-TURYSTYCZNEJ (HGT), UWZGLĘDNIAJĄC SPECYFIKĘ UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH LUB ZAKRES, W JAKIM UMIEJĘTNOŚCI TE SĄ WYKORZYSTYWANE PODCZAS WYKONYWANIA ZADAŃ ZAWODOWYCH.
WYPOSAŻENIE PRACOWNI UMOŻLIWIA REALIZACJĘ CELÓW KSZTAŁCENIA ZGODNIE Z WYMAGANIAMI ZAWODÓW (ZDOBYWANIA UMIEJĘTNOŚCI DO WYKONYWANIA ZADAŃ ZAWODOWYCH):
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 343404
w zakresie kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań:
1) oceniania jakości produktów,
2) przechowywania żywności,
3) obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy,
4) obsługi sprzętu gastronomicznego,
5) przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów,
6) wydawania dań;
KUCHARZ 512001
w zakresie kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań:
1) oceniania jakości produktów;
2) przechowywania żywności;
3) obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy;
4) obsługi sprzętu gastronomicznego;
5) przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów;
6) wydawania dań.
PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ 911205
w zakresie kwalifikacji HGT.05.Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi hotelarskie:
1) wykonywania prac pomocniczych związanych z obsługą gości;
2) wykonywania czynności porządkowych wewnątrz obiektu świadczącego usługi hotelarskie;
3) wykonywania czynności pomocniczych w otoczeniu obiektu świadczącego usługi hotelarskie.
PRACOWNIK POMOCNICZY GASTRONOMII 941203
w zakresie kwalifikacji HGT.04. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne:
1) wykonywania czynności porządkowych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne;
2) realizowania prac związanych z przechowywaniem żywności;
3) wykonywania prac pomocniczych w pomieszczeniach produkcyjnych obiektu gastronomicznego;
4) wykonywania czynności pomocniczych związanych z ekspedycją dań i napojów bezalkoholowych;
5) wykonywania prac pomocniczych w części handlowo-usługowej obiektu gastronomicznego.
PRACOWNIE - BRANŻA HOTELARSKO-GASTRONOMICZNO-TURYSTYCZNEA (HGT):
NR 2 PRACOWNIA GASTRONOMICZNA
NR 4 SALA WYKŁADOWA
NR 5 PRACOWNIA GASTRONOMICZNO-HOTELARSKA
NR 12 PRACOWNIA GASTRONOMICZNO-PIEKARSKA
NR 13 SALA WYKŁADOWA
NR 14 PRACOWNIA GASTRONOMICZNA